Meny Stäng

Lån utan krav

Om du vet med dig att du inte är så kreditvärdig, försöker du givetvis när du ska ta ett smslån hitta ett lån utan krav. Det innebär en långivare som beviljar dig lån ganska enkelt. Men vad innebär detta egentligen?

Man kan säga att de flesta som letar efter ett lån utan krav faktiskt kan ta de flesta smslån. Detta beror på att de flesta lånegivare inte har så högra krav från början. T.ex. krävs de hos de flesta smslånegivare inte att man har en hög inkomst, som det kan göra när man ansöker om ett banklån, och du behöver inte heller fylla i massvis med krångliga dokument om arbetsgivare och så vidare.

Lista över företag som erbjuder lån:

Däremot måste man i regel uppfylla några grundkrav hos de allra flesta lånegivare, men dessa är väldigt enkla att uppfylla. De brukar vara:
Att man är myndig, dvs. minst 18 år fyllda. Det finns dock en del lånegivare som kräver att man är äldre också, då oftast 20 år gammal, men högre åldersgränser än så är mycket ovanliga.

Att man har ett mobiltelefonabonnemang registrerat i sitt eget namn. Detta brukar vara ett krav, då mobiltelefonen kan användas som identifieringsmetod och ansökningsmetod hos en del långivare. Då är det förstås bra för dem att de kan verifiera att abonnemanget hör till rätt person.

Att man har ett bankkonto registrerat i sitt eget namn. Även detta är en säkerhetsåtgärd, för att undvika missbruk eller att någon söker i en annan persons namn.
Att man är bosatt i Sverige, dvs. folkbokförd i landet, och i vissa fall även svensk medborgare.

Skulle det vara så att du inte uppfyller något av dessa krav, kan det vara så att det blir svårt, för att inte säga omöjligt, för dig att ta ett smslån. 

Betalningsanmärkning

Däremot behöver inte det faktum att du har en betalningsanmärkning betyda att det blir tvärstopp. Idag finns en del lånegivare som även lånar ut pengar till dem med betalningsanmärkningar. Det finns även lånegivare som specialiserat sig på att låna ut pengar till personer med låga inkomster, så de flesta problem i lånesammanhang kan man faktiskt komma runt idag, förutsatt att problemet inte är något som vi nämnde i listan på grundkrav för smslån ovan. 

lån utan krav

Det du bör göra när du letar efter smslån utan krav är därför att fundera på vilket krav du inte tror att du uppfyller, och sedan leta efter smslån utefter det. Om du t.ex. tror att du inte kan få lån för att du saknar inkomst, ta en sökmotor till hjälp och sök efter ”smslån utan inkomst”, skulle problemet istället vara att du har en betalningsanmärkning, sök istället efter ”smslån trots betalningsanmärkning” och så vidare. För de flesta bekymmer av det här slaget finns det nämligen en lösning numera!